Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Hünkarbeğendi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Hünkarbeğendi



Malzemeler

Beğendi için:
4 adet bostan patlıcanı
6 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı un
2 su bardağı süt, tuz

Üzerine:
500 gram kuşbaşı tavuk
1 çorba kaşığı tereyağı
1 diş dövülmüş sarmısak
2 adet domates
4 adet sivri biber
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber

Yapılışı
PATLICANLARI ocakta ya da fırında közleyin Ortadan ikiye bölün ve içlerini kaşık yardımı ile çıkarın Bir kaseye alıp tahta kaşıkla iyice ezin Diğer taraftan tereyağını bir tencerede eritin Unu ilave edip rengi dönene kadar kavurun Üzerine ılık süt ilave edin Tuzunu ayarlayın Çırpma teli ile karıştırarak koyulaşana kadar pişirin Daha sonra ezilmiş patlıcanı ekleyip 10 dakika pişirin Tavuğu geniş bir tavaya alın Karıştırarak suyunu salıp çekene kadar pişirinTereyağı ilave edin 10 dakika pişirdikten sonra üzerine, sarmısak, küp doğranmış domates ve sivri biber ekleyin Tuz ve karabiberini ayarlayın Birkaç dakika daha kavurup suyu ekleyin 20-25 dakika pişirin Beğendiyi servis tabağına alın Üzerine tavuğu koyup servis yapın


Tavuklu Hünkarbeğendi

Alıntı Yaparak Cevapla