Konu
:
Tavuklu Hünkarbeğendi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Hünkarbeğendi
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Hünkarbeğendi
Malzemeler
Beğendi için:
4 adet bostan patlıcanı
6 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı un
2 su bardağı süt, tuz
Üzerine:
500 gram kuşbaşı tavuk
1 çorba kaşığı tereyağı
1 diş dövülmüş sarmısak
2 adet domates
4 adet sivri biber
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Yapılışı
PATLICANLARI ocakta ya da fırında közleyin
Ortadan ikiye bölün ve içlerini kaşık yardımı ile çıkarın
Bir kaseye alıp tahta kaşıkla iyice ezin
Diğer taraftan tereyağını bir tencerede eritin
Unu ilave edip rengi dönene kadar kavurun
Üzerine ılık süt ilave edin
Tuzunu ayarlayın
Çırpma teli ile karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
Daha sonra ezilmiş patlıcanı ekleyip 10 dakika pişirin
Tavuğu geniş bir tavaya alın
Karıştırarak suyunu salıp çekene kadar pişirin
Tereyağı ilave edin
10 dakika pişirdikten sonra üzerine, sarmısak, küp doğranmış domates ve sivri biber ekleyin
Tuz ve karabiberini ayarlayın
Birkaç dakika daha kavurup suyu ekleyin
20-25 dakika pişirin
Beğendiyi servis tabağına alın
Üzerine tavuğu koyup servis yapın
Tavuklu Hünkarbeğendi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul