Konu
:
Tarhun Soslu Tavuk Eti
Yalnız Mesajı Göster
Tarhun Soslu Tavuk Eti
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tarhun Soslu Tavuk Eti
400 gr tavuk göğüs eti
20 gr tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sos için
3 yemek kaşığı ince doğranmış
frenk soğanı
2 yemek kaşığı kıyılmış taze tarhun
3/4 su bardağı krema
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı limon suyu
Süslemek için
Defne yaprakları
Frenk soğanı
Dereotu
Kiraz domates
Tarhun soslu tavuk eti:
Tavuk etlerini yağlı kağıt arasına alarak et döveceği ile inceltin
Zeytinyağı ve tereyağını tavada ısıtın
Tavuk etlerini tuz ve karabiberle tatlandırıp, önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin
Bir tabağa aktarıp üzerine kapak kapatın
Aynı tavaya ince kıyılmış frenk soğanlarını aktarıp 2 dakika soteleyin
Tarhun ve kremayı ekleyip kısık ateşte rengi koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin
Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyin
Servis tabağına defne yapraklarını dizin
Üzerine tavuk etini yerleştirin
Hazırladığınız sosu üzerine dökün
Frenk soğanı, kiraz domates ve dereotu ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul