Konu
:
Damat Paçası ( Yufkalı Tavuk )
Yalnız Mesajı Göster
Damat Paçası ( Yufkalı Tavuk )
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Damat Paçası ( Yufkalı Tavuk )
Malzemeler (4 kişilik):
2 adet böreklik yufka ( aslında kuru yufakayla yapılıyor )
4 adet tavuk baget
1 su bardağı bulgur (pilavlık)
Sos için:
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Tereyağı, pul biber
Yapılışı:
Tavuk bagetleri derin bir tencereye alıp üzerlerini 2 parmak geçecek kadar su ile doldurun ve düdüklü tencerede haşlayın
Eğer normal tencerede haşlayacaksanız su miktarını buharlaşmada kaybolacağı için artırın
Tavuk eti haşlanırken siz minik minik (elinizle) parçaladığınız yufkalarınızı teflon tavanızda kuru şekilde, sık sık çevirerek kızartınız
Yufkalarınız tamamen kuruyacaklardır
Soğumaları için ayrı bir kaba alın
Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi uygulayın
Tavuk etleri pişince haşladığınız sudan çıkarıp parçalayınız
Bulguru kaynamaya devam eden tavuk suyana atıp pişiriniz (Bulgur miktarınızı isteğe göre artırabilirsiniz)
Bulgurlar suda haşlandığında tavuk suyunun 1/3 ü kalmış olmalıdır
Yani bulgurlar hem tamamen haşlanmış olmalı, hem de suyun tamamını çekmemiş olmalıdır
Su miktarını ona göre ayarlamalısınız
Tarife uyarsanız yeteri kadar su kalacaktır
Servis edeceğiniz kabın altına yufkalarınızın yarısını yerleştirin, üzerine tavuk parçalarını, tavuk suyunun yarısını ve bulgurun yarısını heryere eşit gelecek şekilde dökünüz
Kalan yufkayı tavukları üzerine yerleştirip, tavuk suyu ve bulgurun kalanını dökünüz
Sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sosla servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul