Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Etli Tartölet

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Etli Tartölet





3 yufka
150 gr tereyağı
200 gr tavuk göğüs eti
1 soğan
150 gr mantar
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı krema
1 çay kaşığı tarhun otu
Tuz
karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Süslemek için
1 kırmızıbiber

Tavuk etli tartölet:
Tereyağını eritin Yufkaların üzerlerini fırçayla yağlayıp üst üste yerleştirin Muffin kalıbından daha büyük kareler kesin İçleri yağlanmış kalıplara yerleştirin ve önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin Tavuk etlerini küp şeklinde doğrayın Soğanı ince kıyıp, tavada pembeleşinceye kadar zeytinyağı ile soteleyin Küp doğradığınız mantarları ekleyip 10 dakika daha kavurun Tavuk etleri, soya sosu ve kremayı ilave edin Tuz, karabiber ve tarhun otunu serpip karıştırın Karışımı kızarmış tartöletlerin içine paylaştırın Kırmızıbiberi közleyip kabuğunu soyduktan sonra dilimleyin Tartöletleri süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla