Yalnız Mesajı Göster

Fırında Sarmısaklı Tavuk..

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Sarmısaklı Tavuk..




MALZEMELER

4-6 adet tavuk göğsü veya kemiksiz but
1 su bardağı galeta unu (2 adet taze galeta ya da 3-4 adet tuzlu çubuk ama iyice çekilip un haline getirilecek)
100 gr tereyağı
4 diş sarmısak (iyice dövülmüş)
8-10 dal maydanoz (yaprakları çok incecik kıyılacak)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI

Derin bir tabağın içinde galeta unu, tuz, karabiber ve maydanozları karıştıralım Öte yandan bir tavada yağı eritip, dövülmüş sarmısakları ekleyip 1-2 dakika kavurup, ocağı kapatalımYağ ılınınca galeta unlu karışımın üzerine döküp, iyice karıştıralım
Şimdi tavukları bu karışıma iyice bulayıp, içine hafifçe sıvıyağla yağladığımız tepsiye dizelim Fırını 175 dereceye ayarlayıp, 30 dakika kadar pişirelim
Servise sunarken yanına patates kızartmasını garnitür olarak kullanabilirsiniz

alinti

Alıntı Yaparak Cevapla