Konu
:
Zencefilli Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Zencefilli Tavuk
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zencefilli Tavuk
Zencefilli tavuk malzemeleri
8 parça tavuk kalça şiş
1 su bardağı su
1 soğan
1 tatlı kaşığı zencefil
2 diş sarımsak
2 közlenmiş salçalık kırmızı biber
1 su bardağı domates püresi
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay kaşığı tatlı pulbiber
1 çay kaşığı doğranmış acı biber
Tuz, karabiber Üzeri için:
Taze nane yaprakları
Zencefilli tavuk hazırlanışı
Zencefilli tavuk: Soğanı temizleyip rendeleyin
1 bardak su, domates püresi, zencefil ve sarımsakları soğana ekleyip blenderle karıştırın
Sıvıyağı geniş bir tencerede ısıtın
Pulbiber ve hazırladığınız sosu ekleyip sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin
Tavuk butlarını ve doğranmış acı biberi sosa ekleyin
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak tavuklar pişinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirin
Közlenmiş biberleri soyup çekirdeklerini temizleyin
İnce şeritler halinde doğrayıp tavuğa ekleyin
Tuz ve karabiber serpip karıştırın
Servis tabaklarına alıp taze nane ile süsleyin sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Zencefilli tavuk artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul