Yalnız Mesajı Göster

Taze Otlu Tavuk Dolma

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Otlu Tavuk Dolma





2 tavuk göğüs fileto
1 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için
1/3 demet maydanoz
3~4 dal taze kekik
3~4 dal taze biberiye
250 gr kaşar peyniri
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
1 fırın poşeti

Taze otlu tavuk dolma:
Tereyağı ve kaşar peyniri hariç içi için gerekli malzemeleri ince olacak şekilde kıyın Kaşar peynirini küp şeklinde doğrayın İçi için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırın Göğüs filetoları bıçak yardımıyla bir kenarından delip içini cep olacak şekilde açın Hazırladığınız iç harcı tavuk etinin cep kısmına doldurun Tavuk etinin dışını 1 yemek kaşığı tereyağı ile yağlayın Fırın poşetine tavuk etini yerleştirip poşetin ağzını kapatın Poşette 1-2 minik delik açıp fırın tepsisine yerleştirin önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30-40 dakika (kızarıncaya kadar) pişirin Dilimleyip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla