Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Tavuk Tarifi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Tavuk Tarifi



(dır)
Sebzeli Tavuk Tarifi
Malzemeler: -6 parça kemikli tavuk eti
• 3 çorba kaşığı sıvı yağ
• 1 adet patlıcan
• 2 adet kabak
• 2 adet havuç
m 100 gr taze fasulye
• 1 su bardağı taze iç bezelye
• 3 adet soğan, 3-4 diş sarmısak
• 2 domates, 2 çarliston biber
• Yan m çorba kaşığı salça
• Tuz, karabiber
Yapılışı:Sebzeler yıkanır Patlıcan alaca soyulur, havuç kazınır, kabak kazınmadan kuşbaşı olarak; taze fasulyenin uçları alınarak küçük doğranır, soğan ve sarımsaklar iri doğranır Hepsi karıştırılarak harmanlanır Bu karışıma iç bezelye de katılır
1 Tencerenin alt kısmına yıkanmış tavuk etleri konur Üzerine tuz, karabiber ve doğranmış soğan, sarımsak serpilir 1 çorba kaşığı sıvı yağ gezdirilir
I Karışık sebzeler döşenir, domates dilimleri ile birkaç parçaya kesilmiş biber sıralanır
1 2 çorba kaşığı sıvı yağ ve 1 su bardaj satçafı su kaşık kaşık dÖRuTtir fi%paı& kapatarak ocağa konur Kaynadıktan sonra ateş azaftıfarak sebzeler
erimeden pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla