Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Kızarmış Ördek Göğüsü

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Kızarmış Ördek Göğüsü



4 kişilik

2 büyükçe ördek göğüsü (fileto),

1 küçük sap pırasa,

1 parça kereviz (250 q),

1 küçük havuç,

1 yemek kaşığı tereyağı,

tuz,

karabiber,

2 yemek kaşığı sıvı yağ,

500 g kırmızı soğan,

2 orta boy ekşi elma,

2 yemek kaşığı tereyağı,

1 yemek kaşığı esmer şeker,

2 yemek kaşığı sirke,

birkaç adaçayı yaprağı


Etleri yıkayarak kurulayın Uzun kenarlarında bıçak ile cep açın Pırasayı, kerevizi ve havucu ayıklayarak minik küpler halinde doğrayın Sebzeleri kızdırılmış tereyağında kızartın, tuzlayıp biberleyin Sebzeleri ceplerin içine doldurun, etleri pamuk ipliği ile bağlayın Sıvı yağı bir tavada kızdırın, etleri altlı üstlü olarak yaklaşık 10 dakika kızartın Etleri ısıya dayanıklı bir kaba koyun ve 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kızartın Soğanları soyun, elmaları yıkayarak kurulayın Soğanları ve elmaları dilimleyin Bir tavada tereyağını kızdırın, soğanları öldürün, esmer şeker katarak karamel yapın, sirke ilave edin Elma dilimlerini katın Tuzunu, biberini ayarlayın, yıkanmış adaçayı yapraklarını serpiştirin

Etleri bir tabağa alın, ipliği çıkarın Etleri dilimleyin Soğanlı, elmalı sebze ve patates püresi ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla