Konu
:
Kremalı Tavuk...
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Tavuk...
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Tavuk...
MALZEMELER
1 adet derisi ,kemiği ayrılmış tavuk göğsü
yarım su bardağı krema
yarım su bardağı sirke su karisimi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarmısak, dilimlenmiş
4 dal taze fesleğen
100 gr kurutulmuş domates
2 kişilik
HAZIRLANIŞI
Tavuğu tuz ve biberle ovun
Yağı kalın dipli bir tavada kızdırıp, tavuğu ekleyerek altın sarısı oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika yüksek ateşte kızartın
Sarmısağı ilave edin ve 30 saniye kadar daha pişirin
Krema, beyaz şarap ve
domatesi ekleyerek kaynamaya bırakın
Tavanın kapağı kapalı olarak, kısık ateşte, tavuğu yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin
Tavadan alıp servis tabaklarına paylaştırın
Tavada kalan sosa fesleğeni ialve edin ve sos yoğunlaşıncaya kadar yüksek ateşte 2-3 dakika pişirin
İsteğe göre tuz ve biber ekleyip, servis tabaklarına paylastırdığınız tavuğun üzerine sosu dökün
alinti
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul