Yalnız Mesajı Göster

Fırında Beşamel Soslu Tavuk

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Beşamel Soslu Tavuk



yine bayılarak yediğim bi lezzet tavsiye ederim yalnız internetteki tariflerde içine garnitürde koymuşlar ben sade yemeği tercih ediyorum eğer garnitürlü isterseniz konserve garnitür alıp tavukla beşamel sosu karıştırdığınızda onuda ekleyebilirsiniz

malzemeler:
750 gr tavuk eti (göğüs)
beşamel sos için malzeme :
1 litre süt
1,5 çorba kaşığı köri (baharat)
1 su bardağı un
150 gr margarin
karabiber
tuz
200 gr kaşar peynir
yapılışı:
öncelikle tavuğu haşlayıp didikleyin ardından beşamel sos yapıcaz
beşamel sosun yapılışı :
Tencereye yağı koyun unuda ilave edip kavurun, sütü yavaş yavaş ilave edin karıştırarak top olmasını önleyin Köriyi, karabiberi, tuzu ilave edin ve karıştın 5 dakika bu şekilde pişirin Beşamel sosunu daha önce hazırlamış olduğunuz karışıma dökün Bir tepsiye karıştırıp yayın Üzerine kaşar peynirini rendeleyip daha önce kızdırmış olduğunuz fırına koyun ve üzeri kızarana kadar pişirin Sıcak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla