Konu
:
Fırında Beşamel Soslu Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Beşamel Soslu Tavuk
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Beşamel Soslu Tavuk
yine bayılarak yediğim bi lezzet
tavsiye ederim
yalnız internetteki tariflerde içine garnitürde koymuşlar ben sade yemeği tercih ediyorum
eğer garnitürlü isterseniz konserve garnitür alıp tavukla beşamel sosu karıştırdığınızda onuda ekleyebilirsiniz
malzemeler:
750 gr tavuk eti (göğüs)
beşamel sos için malzeme :
1 litre süt
1,5 çorba kaşığı köri (baharat)
1 su bardağı un
150 gr margarin
karabiber
tuz
200 gr kaşar peynir
yapılışı:
öncelikle tavuğu haşlayıp didikleyin
ardından beşamel sos yapıcaz
beşamel sosun yapılışı :
Tencereye yağı koyun unuda ilave edip kavurun, sütü yavaş yavaş ilave edin karıştırarak top olmasını önleyin
Köriyi, karabiberi, tuzu ilave edin ve karıştın 5 dakika bu şekilde pişirin
Beşamel sosunu daha önce hazırlamış olduğunuz karışıma dökün
Bir tepsiye karıştırıp yayın
Üzerine kaşar peynirini rendeleyip daha önce kızdırmış olduğunuz fırına koyun ve üzeri kızarana kadar pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul