Yalnız Mesajı Göster

Salçalı Tavuk Göğsü

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salçalı Tavuk Göğsü





Malzemeler:
3 tavuk göğsü
3 domates
2 kaşık salça
sarımsak
2 dal yeşil soğan
sıvı yağ
Yarım demet
maydanoz
Acı biber, tuz

Yapılışı:
Kemiksiz tavuk göğüsleri ortadan ikiye bölünür ve haşlanır
Genişçe bir tavaya iki kaşık sıvı yağ, ince ince doğranmış soğan, acı biber ve sarımsaklar alınıp kavrulur Doğranmış domatesler de eklenip kavurmaya devam edilir Bir su bardağı tavuk suyu eklenmiş salça ve tuzu ilave edilir Haşlanıp süzülen tavuk göğüsleri tavaya alınıp kısık ateşte 5 dakika pişirilir Ocaktan alındıktan sonra maydanoz yapraklanyla süslenip sıcak servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla