Yalnız Mesajı Göster

Arpacık Soğanlı Tavuk Ve Kepekli Pirinç Pilavı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arpacık Soğanlı Tavuk Ve Kepekli Pirinç Pilavı





Tavuk malzemeleri:
4 adet tavuk but (veya baget)
20-25 adet arpacık soğan
4-5 diş taze sarımsak
2 orta boy havuç
bir avuç maydanoz

Pilav malzemeleri:
2 su bardağı kepekli pirinç
zeytinyağı
3 su bardağı kaynar su
tuz

Tavuğun hazırlanması:
Tavuk butların derilerini, arpacık soğanların ve sarımsakların kabuklarını soyun
Havuçları bıçakla kazıyın ve soğanlarla aynı büyüklükte doğrayın
Tüm malzemeleri varsa wok tavaya yoksa geniş bir teflon tavaya koyun tavukları arasıra çevirerek pişirin servis yaparken tavuğun üzerine birkaç maydanoz yaprağı serpin

Yapılışı:
2 su bardağı kepekli pirinci bir kaseye alın
üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip 10 dakika bekletin
Pilav tavasına zeytinyağını alın
Pirinçlerin suyunu süzdürün ve tencereye ekleyin
Arasıra karıştırarak -annemin tabiriyle madeni para sesi çıkarana kadar- kavurun
Kavurduktan sonra 3 su bardağı kaynar suyu ve tuzu ilave edin
Harlı ateşte pirinçler suyu çekmeye başlayana kadar pişirin
Daha sonra ateşi iyice kısın ve pirinçlerin tamamen pişmesini sağlayın
Pişince altını kapatın
Tencerenin üstüne bir kağıt havlu serin
Kapağı kapalı vaziyette pilavı demlendirin
Afiyet olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla