Yalnız Mesajı Göster

İspanak Dolgulu Tavuk Eti

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanak Dolgulu Tavuk Eti





4 parça tavuk göğüs eti
350 gr körpe ıspanak
1 soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 kırmızıbiber
200 gr labne peyniri
40 gr parmesan peyniri
Tuz
Karabiber

Ispanak dolgulu tavuk eti:
Fırını 200 dereceye ayarlayın Tavuk göğüs etlerini yan tarafından enine keserek cep şeklinde açın Bol suyla yıkanmış ıspanakları kaynar suya atıp 1 dakika beklettikten sonra renklerini koruması için soğuk sudan geçirin Küçük parçalara kesin Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun Küp doğranmış kırmızıbiberi ekleyip 4-5 dakika soteleyin Ispanakları, labne ve parmesan peynirlerini ilave edin Tuz, karabiber ile tatlandırın Ispanaklı karışımı kaşıkla tavuk etlerinin içerisine doğru yerleştirin ve kenarlarını 1-2 kürdanla tutturun Fırın kabına dizip üzerine yağ gezdirin Tuz, karabiber serpiştirip fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla