Yalnız Mesajı Göster

Fırında Sarımsaklı Ve Kekikli Bütün Tavuk

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Sarımsaklı Ve Kekikli Bütün Tavuk





1 tavuk
100 gr tereyağı (oda ısısında)
2 diş sarımsak
Birkaç dal taze kekik
Tuz
Karabiber

Servis için
600 gr taze patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında sarımsaklı ve kekikli bütün tavuk:
Tavuğu yıkayıp fırın kabına alın Tereyağını çatalla ezerek krema kıvamına getirin Sarımsakları rendeleyip taze kekik, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın ve tavuğun üzerine, derisinin altına sürün 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 15 saat pişirin Patatesleri iyice yıkayıp kabuğunu soymadan ortadan ikiye kesin ve fırın kabına alın üzerine zeytinyağı gezdirip tuz, karabiber ile tatlandırın 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirin Tavuğu servis tabağına alın Patateslerle birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla