Konu
:
Tavuk Kanatlı Ve Körili Yeşil Mercimek
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Kanatlı Ve Körili Yeşil Mercimek
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Kanatlı Ve Körili Yeşil Mercimek
1
5 su bardağı yeşil mercimek
500 gr tavuk kanadı
1 soğan
1 havuç
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
1 yemek kaşığı köri
2~3 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
Tavuk kanatlı ve körili yeşil mercimek:
Yeşil mercimeği yıkayıp suyunu süzdükten sonra tencereye aktarıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin
1-2 taşım kaynadıktan sonra suyunu döküp süzün
Zeytinyağını tavada ısıtın
Tavuk kanatlarını ekleyip her iki tarafını da kızartın
Tencereye zeytinyağını alıp ısıtın
Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin
Küp şeklinde doğradığınız havuçları ekleyin
İki su bardağı sıcak su, salça ve 1 yemek kaşığı köriyi ekleyip karıştırın
Yeşil mercimeği de ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp, üzerine tavuk kanatlarını yerleştirin
Kısık ateşte pişirin
Suyu yeterli gelmez ise su ilave edin
Mercimek ve tavuk kanadı pişince tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul