Konu
:
Bulgurlu Tavuk Güveci
Yalnız Mesajı Göster
Bulgurlu Tavuk Güveci
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bulgurlu Tavuk Güveci
BULGURLU TAVUK GÜVECI
MALZEMELER
TAVUK GÖĞSÜ 2 ADET
BULGUR 1 SU BARDAĞI
SOĞAN 1 ADET
HAVUÇ 1 ADET
BIBER 1 ADET
ZEYTINYAĞI 1 KAŞIK
SALÇA 1 TATLI KAŞIĞI
SU 2 BARDAK
UN 1 SU BARDAĞI(GÜVECI SIVAMAK IÇIN)
YAPILIŞI:
Kim demiş diet yemekler lezzetsiz olur diye!Lezzet dediğiniz önce doğru malzeme sonra doğru teknikle gelir
Malzemeleriniz doğal olursa geriye doğru teknikle çalışmak kalıyor ki işte burada bir örneğini yapacağız
Derisiz tavuk göğsünü parçalara ayırın ve güvecin içine atın
1 adet soğanı altıya bölün,havucu ise yine soğanın boyunda parçalara ayırın ve onlarıda güvecin içine atın
Bulguruda güvecin içine koyduktan sonra diğer tarafta su, zeytinyağı ve salçayı çırparak güvecin içine dökün biberi de bütün olarak güvecin en üstüne koyun
Tuzunuda ekleyip kapağını kapatın
Fakat içindeki su buharının dışarı kaçmaması için bir teknik gerekiyor;unu bir kaba dökün ve alabildiği kadar su dökerek güveç kapağının kenarlarına sıvayın
Önce 220 derece fırında 1 saat sonra 180 derece fırında 1 saat pişirin
Sonuç mu ?denemeden anlatayım size
İçinde bütün malzemeler pamuk gibi yumuşak olmuş ama lapa gibi dağılmamış
Bulgur fazla suyu çekerek çorba görütüsünden kurtarmış
Yani yine çok hafif besleyici ve sizi uzun süre tok tutacak bir yemek afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul