Konu
:
Limonlu Tavuk Eti
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Tavuk Eti
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Tavuk Eti
400 gr tavuk göğüs eti
2 yumurtanın akı
75 gr un
30 gr tereyağı
3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1
5 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı esmer şeker
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı soya sosu
250 ml tavuk suyu
Limonlu tavuk eti:
Tavuk etlerini et döveceği ile inceltin
Önce yumurta akına sonra una bulayıp fazlasını silkeleyin
Tereyağı ve ayçiçeği yağını tavada ısıtıp tavuk etleri kızarıncaya kadar pişirin
Mısır nişastası, şeker ve limon suyunu sos tenceresinde pişirin
Soya sosu ve tavuk suyunu ekleyip koyulaşıncaya kadar kaynatın
Etleri servis tabağına alıp üzerine sos gezdirin
Rendelenmiş limon kabuğu ve taze nane yapraklarıyla süsleyerek sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul