Konu: Tavuk Kapama
Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Kapama

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Kapama





MALZEMELER

10 - 12 adet tavuk bageti
• 2 su bardağı pirinç
• 1 adet soğan
• 1 adet biber
• 2 yemek kaşığı salça
• 4 - 5 su bardağı tavuk suyu
• tuz
• karabiber
• pul biber

HAZIRLANIŞI

Pirinçler iyice yıkanarak tepsiye dizilir
Bagetler diğer taraftan haşlanır
Ayrı bir tencerede küp doğranmış soğan, biber ve salça kavrulur
Tepsideki pirincin üzerine sırasıyla bagetler dizilir
Soğanlı harç bagetlerin üstünde gezdirilir
4 - 5 bardak tavuk suyu tepsiye konularak fırında bagetlerin üzeri kızarana kadar pişirilir


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla