Yalnız Mesajı Göster

Kayısı Soslu Tavuk Eti

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı Soslu Tavuk Eti





4 tavuk göğüs eti
3 yemek kaşığı zeytinyağı
8 kayısı
Yarım çay bardağı su
20 gr tereyağı
4 dal frenk soğanı
Tuz
Karabiber
Yarım çay bardağı un

Kayısı soslu tavuk eti:
Tavuk etlerini et döveceği ile inceltin Üzerine tuz, karabiber serpiştirin Zeytinyağını tavada ısıtın Tavuk etlerini una bulayıp fazlasını silkeledikten sonra kısık ateşte her iki tarafını da pişirin Ocaktan alıp sıcak kalması için üzerine kapak kapatın

Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp 5 tanesini mutfak robotunda çekerek püre haline getirin Kalanları küp doğrayın

Tereyağını tavada eritin Su ve kayısılarla püreyi ekleyin Su ilave edip, orta ateşte 5 dakika pişirin Frenk soğanlarını doğrayıp ekleyin 2 dakika daha pişirin Etleri sosa bulayıp, taze çekilmiş karabiber serpiştirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla