Konu
:
Kayısı Soslu Tavuk Eti
Yalnız Mesajı Göster
Kayısı Soslu Tavuk Eti
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısı Soslu Tavuk Eti
4 tavuk göğüs eti
3 yemek kaşığı zeytinyağı
8 kayısı
Yarım çay bardağı su
20 gr tereyağı
4 dal frenk soğanı
Tuz
Karabiber
Yarım çay bardağı un
Kayısı soslu tavuk eti:
Tavuk etlerini et döveceği ile inceltin
Üzerine tuz, karabiber serpiştirin
Zeytinyağını tavada ısıtın
Tavuk etlerini una bulayıp fazlasını silkeledikten sonra kısık ateşte her iki tarafını da pişirin
Ocaktan alıp sıcak kalması için üzerine kapak kapatın
Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp 5 tanesini mutfak robotunda çekerek püre haline getirin
Kalanları küp doğrayın
Tereyağını tavada eritin
Su ve kayısılarla püreyi ekleyin
Su ilave edip, orta ateşte 5 dakika pişirin
Frenk soğanlarını doğrayıp ekleyin
2 dakika daha pişirin
Etleri sosa bulayıp, taze çekilmiş karabiber serpiştirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul