Konu
:
Fırında Tavuk Mücver
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Tavuk Mücver
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Tavuk Mücver
1 tavuk göğüs eti
2 patates
1
5 yemek kaşığı un
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 havuç
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 çay bardağı mısır
Yarım demet maydanoz
1
5 yemek kaşığı un
1
5 su bardağı tavuk suyu veya süt
40 gr tereyağı
Tuz
Karabiber
Fırında tavuk mücver:
Tencereye yeteri kadar su alıp tavuk etini haşlayın
Tavuk etinin haşlanmasına yakın küp doğradığınız patates ve havuçları ilave edip haşlamaya devam edin
Tavuk göğsünü elinizle didikleyip kemiklerinden ayırın
Derin bir kapta tavuk göğsü, bezelye, patates, ince kıyılmış maydanoz, havuç ve mısırı karıştırın
Tuz ve karabiberi ekleyin
Diğer yanda fırın tepsisini yağlayıp biraz un serpin veya yağlı kağıt serin
Hazırladığınız karışımı tepsiye yayın
Sos tenceresine tereyağı alın
üzerine 1
5 yemek kaşığı unu ekleyip biraz kavurun
Piliç etini haşladığınız suyu veya sütü ilave edip beşamel sos hazırlayın
Sebzeli tavuk karışımının üzerine yayın
Rendelenmiş kaşar peynirini bu karışımın üzerine ilave ettikten sonra 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul