Yalnız Mesajı Göster

Naneli Ve Sebzeli Tavuk Eti

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Naneli Ve Sebzeli Tavuk Eti





4 parça tavuk göğüs eti
1 kabak
2 havuç
350 gr taze fasulye
Yarım demet taze nane
1 limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber

Naneli ve sebzeli tavuk eti:
Tavuk etlerine tuz, karabiber serpiştirip zeytinyağının yarısını üzerine gezdirin ve en az 2 saat buzdolabında bekletin Kabak, havuç ve fasulyeleri verev şekilde doğrayın ve buharda haşlayın Naneyi yıkayıp mutfak robotunun karıştırma haznesine alın Sarımsağı rendeleyip zeytinyağında 1 dakika kavurun Limon suyu, tuz ve sarımsaklı zeytinyağını naneye ekleyip püre haline gelinceye kadar karıştırın Tavuk etlerini ızgarada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin Nane sosunu sebzelere ekleyip karıştırın ve servis tabağına yayın üzerine etleri yerleştirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla