Yalnız Mesajı Göster

Renkli Biberli Tavuk Şinitzel

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Renkli Biberli Tavuk Şinitzel





4 tavuk göğüs fileto
100 gr tereyağı
1 limonun suyu
1 su bardağı süt
Tuz

Pane için
1 dolmalık kırmızıbiber
1 dolmalık yeşilbiber
1 dolmalık sarıbiber
1 su bardağı un
1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köri
3 yumurta

Renkli biberli tavuk şinitzel :
Tavuk etlerini dinlendirmek için süt ve limon suyunu bir kasede çırpın Etleri hafif derin bir kabın içine yayın Üzerine limonlu sütü döküp kabın üzerini kapatın ve bu sosta iki saat bekletin

Biberleri temizleyip çok ince zar şeklinde kıyın

Baharat ve ekmek içini bir kapta harmanlayın Unu ayrı bir tabağa alın Etleri süzüp her iki tarafına tuz serpiştirin Pane için önce una (her iki tarafını) sonra da çırpılmış yumurtaya ve biberli pane karışımına bulayın

Tereyağını teflon bir tavada eritin Tavuk etlerini kızartın Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin İsteğe göre limon sıkarak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla