Konu
:
Renkli Biberli Tavuk Şinitzel
Yalnız Mesajı Göster
Renkli Biberli Tavuk Şinitzel
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Renkli Biberli Tavuk Şinitzel
4 tavuk göğüs fileto
100 gr tereyağı
1 limonun suyu
1 su bardağı süt
Tuz
Pane için
1 dolmalık kırmızıbiber
1 dolmalık yeşilbiber
1 dolmalık sarıbiber
1 su bardağı un
1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köri
3 yumurta
Renkli biberli tavuk şinitzel :
Tavuk etlerini dinlendirmek için süt ve limon suyunu bir kasede çırpın
Etleri hafif derin bir kabın içine yayın
Üzerine limonlu sütü döküp kabın üzerini kapatın ve bu sosta iki saat bekletin
Biberleri temizleyip çok ince zar şeklinde kıyın
Baharat ve ekmek içini bir kapta harmanlayın
Unu ayrı bir tabağa alın
Etleri süzüp her iki tarafına tuz serpiştirin
Pane için önce una (her iki tarafını) sonra da çırpılmış yumurtaya ve biberli pane karışımına bulayın
Tereyağını teflon bir tavada eritin
Tavuk etlerini kızartın
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin
İsteğe göre limon sıkarak sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul