Konu
:
Afrodizyak Tavuk Eti
Yalnız Mesajı Göster
Afrodizyak Tavuk Eti
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Afrodizyak Tavuk Eti
500 gr tavuk kalça eti
50 gr kuru kayısı
1 kahve fincanı kırmızı şarap
4 közlenmiş salçalık biber
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
3 arpacık soğan
1 tatlı kaşığı sarımsaklı tuzlu çeşni
Defne yaprağı
1 çay kaşığı kekik
2 çay bardağı sıcak su
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
Afrodizyak tavuk eti:
Kuru kayısıları yumuşaması için şarapta bekletin
Süzdürüp şarabı bir kenara alın
Soğanların kabuklarını soyun
Sarımsakları soyup ezin
Ayçiçeği yağını tencerede kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun
Tavuk etlerini ilave edip kavurun
Ayırdığınız şaraptan 2 kaşık ilave edin
Tuz, zerdeçal, kekik, kırmızı toz biber, defne yaprağı ve sıcak suyu ekleyin
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin
Kayısıları küçük doğrayıp tencereye ekleyin
10 dakika suyunu hafif çekinceye kadar pişirin
Közlenmiş biberleri geniş şeritler halinde kesip servis tabağına dizin
Üzerine tavukları sosu ile birlikte ilave edin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul