Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Pilavlı Tas Kebabı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Pilavlı Tas Kebabı





600 gr kuşbaşı tavuk göğüs eti
2 çorba kaşığı soya sosu
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 soğan
2 diş sarımsak
1 sivribiber
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı soyulmuş badem
2 su bardağı tavuk suyu
4 domates
2 çorba kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber

Süsleme için:
2 su bardağı pirinçle hazırlanmış sade pilav

Tavuklu pilavlı tas kebabı:
Yağı derin bir tavada kızdırıp tavuk etlerini kavurun ve kevgirle ayrı bir tabağa alın

Soğan ve sivribiberi temizleyip doğrayın Sarımsağı soyup ezin Aynı tavada soğan, sarımsak ve biberi kavurun Soya sosu, tozbiber ve unu ekleyip 5 dakika sote edin

Domatesleri soyup doğrayın Badem, tavuk suyu ve domatesi tavaya ekleyip pişirin Su kaynayınca kısık ateşte 20 dakika daha pişirin Tavuk eti, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin Sade pirinç pilavını büyükçe bir servis tabağına alıp tavuklu kebabı ortasına ilave edin Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla