Konu
:
Tavuklu Pilavlı Tas Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Pilavlı Tas Kebabı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Pilavlı Tas Kebabı
600 gr kuşbaşı tavuk göğüs eti
2 çorba kaşığı soya sosu
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 soğan
2 diş sarımsak
1 sivribiber
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı soyulmuş badem
2 su bardağı tavuk suyu
4 domates
2 çorba kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
Süsleme için:
2 su bardağı pirinçle hazırlanmış sade pilav
Tavuklu pilavlı tas kebabı:
Yağı derin bir tavada kızdırıp tavuk etlerini kavurun ve kevgirle ayrı bir tabağa alın
Soğan ve sivribiberi temizleyip doğrayın
Sarımsağı soyup ezin
Aynı tavada soğan, sarımsak ve biberi kavurun
Soya sosu, tozbiber ve unu ekleyip 5 dakika sote edin
Domatesleri soyup doğrayın
Badem, tavuk suyu ve domatesi tavaya ekleyip pişirin
Su kaynayınca kısık ateşte 20 dakika daha pişirin
Tavuk eti, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin
Sade pirinç pilavını büyükçe bir servis tabağına alıp tavuklu kebabı ortasına ilave edin
Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul