Yalnız Mesajı Göster

Limonlu Tavuk Eti-1

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Tavuk Eti-1





4 tavuk göğüs eti inceltilmiş
1 su bardağı un
100 gr tereyağı
1/4 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı tavuk suyu
3 yemek kaşığı kapari
1 limon
Tuz
Karabiber

Süslemek için
Yarım çay bardağı ince kıyılmış nane

Limonlu tavuk eti:
Un, tuz ve karabiberi harmanlayarak bir tabağa alın Tavuk etlerini una bulayın

Tereyağı ve zeytinyağını tavada ısıtın Tavuk etlerini ekleyerek önlü arkalı 5’er dakika soteleyin Tavuk suyunu ilave edin ve kısık ateşte suyunun yarısını çekene kadar pişirin

Limonu yıkayıp ince dilimleyin ve kapari ile birlikte etlere ekleyin 3 dakika daha pişirin Tuz ve karabiber ile tatlandırın Servis tabağına alın ve üzerine nane serpiştirerek sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla