07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Maşko

Malzemeleri:
1 adet tavuk (1300-1500 gram arası),
1 adet kuru soğan,
3 çorba kaşığı un,
1/2 paket margarin,
Yeterince tuz
Üzerine dökmek için:
1 çay bardağı sirke,
6 diş sarımsak,
100 gram tereyağı,
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Maşko Yapılışı:
Temizlediğimiz ve yıkadığımız tavuğu, dörde böldüğümüz kurusoğan, yeterince tuz ve üzerine üç parmak çıkacak kadar su ile
birlikte haşlayalım Piştikten sonra, suyunu bir kenara ayırıp, tavuğun soğumasınıbekleyelim Soğuttuğumuz tavuğun, kemiklerini ayıkladıktan sonra parmakucu büyüklüğünde parçalara ayıralım Unu, margarin yağında pembeleştirdikten sonra, yeterince tavuk
suyu ilavesi ile gevşetelim Ayıkladığımız tavuk etlerini tencereye ilave edip, birazcık koyulaşıncaya kadar kaynatalım Servis yaparken üzerine, tereyağında kızdırdığımız kırmızı pul biberi ve sarımsaklı sirkeyi ilave edelim
|
|
|