Konu: Maşko
Yalnız Mesajı Göster

Maşko

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maşko





Malzemeleri:
1 adet tavuk (1300-1500 gram arası),
1 adet kuru soğan,
3 çorba kaşığı un,
1/2 paket margarin,
Yeterince tuz

Üzerine dökmek için:
1 çay bardağı sirke,
6 diş sarımsak,
100 gram tereyağı,
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Maşko Yapılışı:
Temizlediğimiz ve yıkadığımız tavuğu, dörde böldüğümüz kurusoğan, yeterince tuz ve üzerine üç parmak çıkacak kadar su ile
birlikte haşlayalımPiştikten sonra, suyunu bir kenara ayırıp, tavuğun soğumasınıbekleyelimSoğuttuğumuz tavuğun, kemiklerini ayıkladıktan sonra parmakucu büyüklüğünde parçalara ayıralımUnu, margarin yağında pembeleştirdikten sonra, yeterince tavuk
suyu ilavesi ile gevşetelimAyıkladığımız tavuk etlerini tencereye ilave edip, birazcık koyulaşıncaya kadar kaynatalımServis yaparken üzerine, tereyağında kızdırdığımız kırmızı pul biberi ve sarımsaklı sirkeyi ilave edelim

Alıntı Yaparak Cevapla