Konu
:
Tavuk Etli Enginar
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Etli Enginar
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Etli Enginar
4 enginar
Yarım limonun suyu
2 tavuk göğüs eti
1 soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yeşil biber
1 domates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
500 gr ıspanak
2 havuç
3 yemek kaşığı zeytinyağı (ekstra)
Beşamel sos için
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
20 gr tereyağı
Tuz
Karabiber
Süslemek için
Kıvırcık maydanoz
Tavuk etli enginar:
Enginarları limonlu suda haşlayıp soğumaya bırakın
Tavuk etlerini küp şeklinde doğrayın
Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun
Salça ekleyin
Domatesin kabuğunu soyup doğrayın ve tencereye aktarın
Biberi doğrayıp tavuklarla birlikte ekleyin ve orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin
Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve enginarları dizin
Tavuk etlerini enginarların üzerine paylaştırın
Ispanakları haşlayıp zeytinyağında soteleyin
Havucun kabuğunu soyduktan sonra sebze soyucu ile boydan boya ince doğrayın ve zeytinyağında 5 dakika soteleyin
Tereyağını eritip un ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun
Bir yandan karıştırarak sütü azar azar ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya başlayıncaya kadar pişirin
Tuz ve taze çekilmiş karabiberi ekledikten sonra bekletmeden kaşıkla tavukların üzerine dökün
Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Servis tabağına önce havuçlardan yerleştirin
Üzerine ıspanak ve enginarı yerleştirin
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul