Konu
:
Nar Soslu Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Nar Soslu Tavuk
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nar Soslu Tavuk
1 tavuk göğüs eti
4 tavuk but
2 nar
2 soğan
7-8 dal fesleğen
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
8 orta boy patates
2 kahve fincanı un
4 yumurta sarısı
4 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı tavuk suyu
Tuz, kekik, beyaz biber, karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
9-10 kiraz domates
4 dal biberiye
Nar soslu tavuk:
Soğanları soyup kıyın
2 çorba kaşığı zeytinyağını küçük bir tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin
Tavayı ateşten alıp soğumaya bırakın
Tavuk göğüs etini robottan geçirip kıyma haline getirin
Fesleğenlerin yapraklarını 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla birlikte blenderden geçirin
Tavuk kıymasına, ceviz içi, tuz, kekik, beyaz biber ve fesleğeni ilave edip harmanlayın
Narları soyup tanelerini ayırın
Tavuk butlarını parçalamadan kemiklerini çıkarın
Ortalarına tavuk kıymasıyla hazırladığınız karışımdan yerleştirin
Üzerlerine birer çorba kaşığı nar tanesi serpip etin kenarlarını birleştirerek top haline getirin
Ters çevirip fırın tepsisine yerleştirin
20 dakika buzdolabında bekletin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin
Patatesleri iyice yıkayıp tuzlu suda haşlayın
Soğuyunca kabuklarını soyup derin bir kaba alın ve çatalla ezerek püre haline getirin
Un ve yumurta sarılarını ilave edip yoğurun
Karışımı dörde bölüp hamburger köftesi şeklinde biçimlendirin
Bol yağda kızartın
Toz şekeri tavada eritip karamelize edin
Kalan nar tanelerini ve tavuk suyunu ekleyip 5 dakika pişirin
Koyulaşınca ateşten alın
Patates köftelerini servis tabaklarına yerleştirin
Üzerlerine tavukları yerleştirip biberiye ve kiraz domateslerle süsleyin
Nar sosunu üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul