Konu
:
Koşinya
Yalnız Mesajı Göster
Koşinya
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Koşinya
250 gr kemikli tavuk göğüs eti
50 gr hazır sebze çeşnisi
2 patates
2 diş sarımsak
250 gr süt
Ayçiçeği yağı
250 gr tereyağı
6~7 dal maydanoz
200 gr galeta unu
2 yumurta
Tuz
Koşinya:
Tavuk etlerini üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayın
İnce kıyılmış sarımsak ve sebze çeşnisinin yarısını ekleyip kaynamaya bırakın
Kaynadıktan sonra etleri ufak parçalar halinde didikleyin
Maydanozu ince kıyıp ilave edin
Tavuk suyunu bir kaseye ayırın
Patatesi soyup bir tencerede haşlayın
Haşlanan patetesleri bir kaba alıp çatalla ezerek püre haline getirin
Diğer bir tencerede tereyağının yarısını eritip patatesi ve sütü ilave edin
Tavuk suyu, tuz ve kalan sebze çeşnisini de ekleyip 5 dakika karıştırarak pişirin
Ocaktan alıp soğumasını bekleyin
Soğuyunca 5 dakika kadar yoğurun
Hamurdan parçalar koparıp içine tavuk etlerinden paylaştırın
Kenarlarını birleştirerek yumurta şekli verin
Bir kasede yumurtaları çırpın
Hazırladığınız koşinyaları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızgın ayçiçeği yağında kızartın
Domates dilimleri ve yeşilliklerle servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul