Konu
:
Portakallı Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Tavuk
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Tavuk
4 parça tavuk göğüs eti
2 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı rendelenmiş
portakal kabuğu
Kırmızı tozbiber
2 tatlı kaşığı ayçiçeği yağı
20 gr tereyağı
1 su bardağı tavuk suyu
1
5 çay bardağı portakal suyu
Yarım çay bardağı krema
Tuz
Karabiber
Garnitür için
2 kırmızıbiber
2 sarı biber
2 havuç
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Portakallı tavuk:
Susam, rendelenmiş portakal kabuğu, tuz ve tozbiberi mutfak robotunda çekin
Tavukları et döveceği ile inceltip üzerine tuz ve karabiber serpiştirin
Ayçiçeği yağı ve tereyağını tavada ısıtın
Tavuk etlerini dizip 5-6 dakika pişirip tavadan alın
Susamlı karışımını tavuk suyu ile birlikte tavaya ekleyin
Kaynamaya başlayınca portakal suyunu ve kremayı ilave edip 1-2 dakika daha pişirin
Tavuk etlerini sosa bulayın
Havucu yuvarlak doğrayın ve haşlayın
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip şeritler halinde doğrayın
Zeytinyağında soteleyin
Tuz ekleyin
İnce kıyılmış maydanozları ilave edip karıştırın
Hepsini birlikte sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul