Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Tavuk

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Tavuk





4 parça tavuk göğüs eti
2 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı rendelenmiş
portakal kabuğu
Kırmızı tozbiber
2 tatlı kaşığı ayçiçeği yağı
20 gr tereyağı
1 su bardağı tavuk suyu
15 çay bardağı portakal suyu
Yarım çay bardağı krema
Tuz
Karabiber

Garnitür için
2 kırmızıbiber
2 sarı biber
2 havuç
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Portakallı tavuk:
Susam, rendelenmiş portakal kabuğu, tuz ve tozbiberi mutfak robotunda çekin Tavukları et döveceği ile inceltip üzerine tuz ve karabiber serpiştirin

Ayçiçeği yağı ve tereyağını tavada ısıtın Tavuk etlerini dizip 5-6 dakika pişirip tavadan alın Susamlı karışımını tavuk suyu ile birlikte tavaya ekleyin Kaynamaya başlayınca portakal suyunu ve kremayı ilave edip 1-2 dakika daha pişirin Tavuk etlerini sosa bulayın

Havucu yuvarlak doğrayın ve haşlayın Biberlerin çekirdeklerini temizleyip şeritler halinde doğrayın Zeytinyağında soteleyin Tuz ekleyin İnce kıyılmış maydanozları ilave edip karıştırın Hepsini birlikte sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla