Konu
:
Hodanlı Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Hodanlı Tavuk
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hodanlı Tavuk
4 parça tavuğun göğüs eti
250 gr hodan otu
100 gr eritme peyniri
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
8 dal yemlikotu
1 çay kaşığı tarçın
Yarım limon
Tuz
kırmızı pulbiber
Hodanlı tavuk:
Hodan otunun gövdesini ayıklayın
Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu aktarın
Bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edin
Hodan otunu bu suda haşlayın
Suyu çektikçe su ilave edin
(su ilave etmezseniz hodan otu salyasını bırakır) Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin
Tavukları parmak şeklinde kesin
Tavuk etlerini bir tavada zeytinyağı ile kavurun
Üzerlerine limon suyu gezdirin
Ayrı bir kapta peyniri, sütü kaynatmadan eritin
İçine tavuk etlerini ilave edip soteleyin
Hodan otu, tarçın, kıyılmış yemlik otu, kırmızı pulbiber ve tuzu ilave edip 2 dakika daha soteleyin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul