Yalnız Mesajı Göster

Hodanlı Tavuk

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hodanlı Tavuk





4 parça tavuğun göğüs eti
250 gr hodan otu
100 gr eritme peyniri
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
8 dal yemlikotu
1 çay kaşığı tarçın
Yarım limon
Tuz
kırmızı pulbiber

Hodanlı tavuk:
Hodan otunun gövdesini ayıklayın Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu aktarın Bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edin Hodan otunu bu suda haşlayın Suyu çektikçe su ilave edin (su ilave etmezseniz hodan otu salyasını bırakır) Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin

Tavukları parmak şeklinde kesin Tavuk etlerini bir tavada zeytinyağı ile kavurun Üzerlerine limon suyu gezdirin

Ayrı bir kapta peyniri, sütü kaynatmadan eritin İçine tavuk etlerini ilave edip soteleyin

Hodan otu, tarçın, kıyılmış yemlik otu, kırmızı pulbiber ve tuzu ilave edip 2 dakika daha soteleyin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla