Yalnız Mesajı Göster

Fındıklı Tavuk

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Tavuk





4 tavuk göğüs eti
1 yumurta
1 çay bardağı un
1 su bardağı fındık
2-3 dal frenk soğanı
Tuz, karabiber

Kızartmak için
Ay çiçeğiyağı

Garnitür için
10 kırmızı kiraz domates
10 sarı kiraz domates
Yarım çay bardağı maydanoz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Tuz

Fındıklı tavuk:
Fındığı iri kalacak şekilde kırın ve bir tabağa alın Un, karabiber ve tuz ekleyip harmanlayın
Tavuk göğüs etlerini et döveceği ile inceltin Yumurtayı küçük bir kasede çırpın Etleri önce yumurtaya sonra fındıklı karışıma bulayıp kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın Frenk soğanı ile bağlayarak süsleyin

Garnitür için, domatesleri ortadan ikiye bölün Sarımsağı rendeleyerek zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun Domatesleri ekleyip soteleyin Tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave ederek harmanlayın Fındıklı tavuk ile tabağa alarak sıcak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla