Konu
:
Baharatlı Tavuk Kızartma
Yalnız Mesajı Göster
Baharatlı Tavuk Kızartma
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baharatlı Tavuk Kızartma
300 gr tavuk göğüs eti
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı biberiye
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
1 çay kaşığı kekik
4-5 dal taze soğan sapı
2 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Baharatlı tavuk kızartma:
1 diş sarımsağı ezip hardal ve biberiye ile karıştırın
Tavuk etini küçük parçalar halinde doğrayıp hardallı karışımı ekleyin
Karıştırıp buzdolabında yarım saat dinlendirin
Taze soğan saplarını kıyıp bir kaseye alın
Ekmek içi, kekik ve karabiber ilave ederek karıştırın
Yumurtaları bir kasede tuz ilavesiyle çırpın
Sıvıyağı tavada kızdırın
Hazırladığınız ekmekli karışımı düz bir tabağa yayın
Etleri önce çırpılmış yumurtaya sonra ekmekli karışıma bulayın
Kızgın yağa atıp hızlı ateşte kızartın
Ateşi kısıp 5-6 dakika daha pişirin
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin
Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul