Konu
:
Enginar İçinde Sultan Hazinesi
Yalnız Mesajı Göster
Enginar İçinde Sultan Hazinesi
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginar İçinde Sultan Hazinesi
6 konserve enginar
5 arpacık soğan
200 gr tavuk göğüs eti
3 damla soya sosu
50 gr tereyağı
2 domates
2 sivribiber
1 çorba kaşığı soyulmuş badem
6 çorba kaşığı hazır beşamel sos
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Süslemek için
Birkaç taze soğan sapı (verev doğranmış)
Birkaç dal dereotu
Enginar içinde sultan hazinesi:
Tavuk etini küçük doğrayın
Domatesleri soyup küp kesin
Sivribiberleri temizleyip doğrayın
Arpacık soğanları soyup ortadan ikiye kesin
Tereyağını tavada eritip soğanı pembeleştirin
Domates, biber, tavuk eti ve tuzu ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin
Bademi ilave edip 2-3 dakika karıştırın
Soya sosu ve karabiberi ekleyip pişirin
Enginarları fırın tepsisine çukur kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin
Üzerlerine tavuklu karışımı paylaştırıp 3 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin
Beşamel sosu süte ilave edip karıştırın ve bu karışımı tavuklu karışımın üzerine hafifçe gezdirin
180 dereceye ayarlı fırında beşamel kızarıncaya kadar pişirin
Dereotu ve soğan saplarıyla süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul