Konu
:
Fırında Mercimekli Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Mercimekli Tavuk
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Mercimekli Tavuk
1 orta boy tavuk
1
5 su bardağı yeşil mercimek
2 soğan
3 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
7 su bardağı su
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Birkaç karabiber tanesi
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
Fırında mercimekli tavuk:
Tavuğu temizleyip tencereye alın
4 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz ve tane karabiberleri ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın
Tavuğun deri ve kemiklerini çıkarıp etini tel tel ayırın
Elde ettiğiniz tavuk suyunu ılık olarak saklayın
Mercimeği yıkayıp ayrı bir tencereye alın
3 su bardağı su ekleyip 10-15 dakika haşlayın ve suyunu süzün
Soğanları kıyın
1 kaşık margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin
Mercimek, tuz, karabiber, kekik ve pulbiberi ilave edip kavurun
1 su bardağı tavuk suyu ekleyip kapağını kapatın
Mercimekler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin
Ayrı bir kapta 1
5 kaşık margarini eritip unu pembeleştirin
Sürekli karıştırarak sütü azar azar ilave edin
Beşamel sos kıvamını alıncaya kadar karıştırarak kısık ateşte pişirin
Ateşten alıp kaşar peynirinin yarısını ekleyin
Tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştırın
Fırın kalıbını kalan margarinle yağlayıp tavuk etlerini döşeyin
Üzerine mercimekleri yayıp hazırladığınız beşamel sosu ilave edin
Kalan peyniri üzerine serpin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin
Dilimleyip sıcak olarak servis yapın
Şefin Yorumu :
Mercimeğe yarım su bardağı haşlanmış buğday ilave ederek yemeğin besin değerini ve lezzetini artırabilirsiniz
Tavuk yerine hindi eti kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul