Konu
:
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Muhallebili kadayıf tatlısı malzemeleri
250 gr tel kadayıf
50 gr tereyağı
1 su bardağı ceviz içi
3 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebi için
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 parça damla sakızı
1 paket vanilya
3/4 su bardağı un
1 paket toz krem şanti
Üzeri için
Toz antep fıstığı
Muhallebili kadayıf tatlısı hazırlanışı
Muhallebili kadayıf tatlısı:
Hem pişirmesi kolay, hem de yemesi çok tatlı
Tel kadayıfları bir tepsiye yayıp kurumaları için birkaç saat bekletin
Tereyağı, şeker ve kadayıfları tencereye alın
Orta ateşte sürekli karıştırarak rengi hafif koyulaşıncaya kadar kavurun
Cevizleri ekleyip 25 dakika daha kavurun
Süt, şeker, un ve vanilyayı bir tencereye alın
Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin
Damla sakızlarını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın
Ocaktan alarak soğumaya bırakın
Toz krem şantiyi ilave edin ve mikser ile 5 dakika çırpın
Kadayıfın yarısını dikdörtgen bir kalıba bastırarak yayın
Üzerine muhallebinin tamamını dökün
En üste kalan kadayıfı yayıp buzdolabında bir gece bekletin
Dilimleyerek üzerine toz antep fıstığı serpip soğuk servis yapın
Muhallebili kadayıf tatlısı artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul