07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mevlevi Tatlısı...

Mevlana felsefesini yaşatmak için o dönemlerde bir çok mevlevihaneler yapılırmış Bu mevlevihanelerde iki mutfak bulunurmuş Bu mutfaklardan birinde aş pişer mide dolar, beyin güçlenir, diğerinde ise insan pişer, beyin doyar, yürek güçlenirmiş Mevlevi Tatlısı' da o dönemlerde yüreği güçlü insanlara sunulan, yağ, şeker, un içermeyen doğal bir tatlıymış
Tarif;
Malzemeler;
*1/2 kg hurma ( Yarım Kilo )
*1 kahve fincanı çekirdeksiz kuru üzüm
*1 kahve fincanı iri dövülmüş ceviz,
*2 çorba kaşığı tahin,
*1 çay kaşığı tarçın,
*1 çay kaşığı dövülmüş karanfil,
Üstü için;
*Hindistan cevizi, beyaz haşhaş tohumu veya toz badem
Hazırlanışı;
1 Hurmaların çekirdeklerini çıkarın
2 Hurma, üzüm ve cevizi robotta iyice parçalayın
3 Karışıma tahin, tarçın ve karanfili ilave ederek iyice karıştırın Ve elinizle cevizden biraz daha küçük olacak şekilde yuvarlayın Yuvarladığınız tatlıyı ister hindistan cevizine, ister haşhaş tohumuna istersenizde bademe bulayarak servis yapın
|
|
|