07-17-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muhallebili Baklava...
MALZEMELER
Hamuru için
Un
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı şeker
Karbonat
Tereyağı
Muhallebisi için
2 su bardağı un
5 su bardağı süt
100 gram tereyağı
Şerbeti için
2,5 su bardağı süt
2,5 su bardağı şeker
YAPILIŞI
Hamurun yapışı için; bir kaseye 2 yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1 bardak süt, 1 bardak fındık yağı, yarım limon suyu, 1 yemek kaşığı tereyağı, yarım fincan üzün sirkesi, 1 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı kadar karbonat ve alabildiği kadar un konularak yoğrulur Hamurumuzun kulak memesi kıvamında olması gerekmektedir Hamur 15 eşit parçaya bölünerek 30 dakika dinlendirilir Bezeler unlanarak tek tek ince şekilde açılır 15 parçadan 35 kat yufka elde edilerek geniş bir yere yayılır Bir bardak yardımı ile hamura kapatılıp hafifçe döndürülür, kesilen ve kabaran hamurun ortasından küçük bir parça alınarak hafifçe oyulması sağlanır Hazırlanan baklavaların üzeri bolfındıkyağı ile yağlanarak 20 dakika 150 derece fırında pişirilir Fırında pişen baklavaların fazla yağı süzülür 2,5 bardak şeker, 2,5 bardak süt ile tencereye konularak orta ocak ateşinde kaynatılır 100 gram tereyağı büyük boy tencereye konularak orta ocak ateşinde eritilir Eriyen yağa 1 bardak un eklenerek kavrulur İçerisine 5 bardak süt eklenerek devamlı olarak karıştırılır Ardından 1 paket vanilya eklenerek harmanlanır Sütün rengi değişip katılaşana kadar ortalama 15 dakika pişmesi yeterli olacaktır Ardından mikser ile 5 dakika karıştırılır Pisen baklavaya kepçe yardımı ile şerbet dökülür Tatlının ortalarına kaşık yardımı ile bastırılır Ardından muhallebi baklavanın ortasına yerleştirilerek üzeri çekilmiş fıstık ile süslenerek servis edilir (fındık-ceviz de eklenebilir)
Tatlımız 12 kişilik servis edilebilir Ortalama yapılış süresi 45 dakikadır
|
|
|
|