Konu
:
Sütlü Nuriye 1
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Nuriye 1
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Nuriye 1
Malzemeler
Hamuru için
4 su bardağı un
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tutam tuz
Şerbeti için
5 su bardağı şeker
2,5 bardak su
1,5 bardak süt
Açmak için
Nnişasta
İçi için
Dövülmüş fındık
Üstüne
250 gram margarin
Hazırlanışı
Unu eleyip ortasını açın
Unun ortasına yumurtayı kırın,sütü,yağı,sirkeyi ve tuzu koyup karıştırarak unu yavaş yavaş bu sıvı karışıma yedirerek yoğurun
Kulak memesinden biraz sert olacak üstüne ıslak bez serip 20 dakika buzdolabında dinlendirin
Hamuru üçe bölüp her parçayı 14 parçaya bölün
Her 14 yumağı nişastayla tabak büyüklüğünde açın aralarına bol nişasta serpin ve üst üste dizin
en üstteki hamura nişasta atmayın
Hamurlara elinizle bastırın
(3 tane 14 katlı hamurunuz olacak
)14 katlı hamuru tepsi büyüklüğünde açın
Yağlanmış tepsiye ilk hamuru yayın ve fındığın yarısını dökün
2
ve 3
hamurları aynı şekilde açıp aralarına fındık döküp, dilimleyin
En üste margarini eritip dökün
170 derecede üstleri kızarana kadar pişirin
Fırından çıkan tatlı soğuduğunda şerbeti hazırlayın
Şeker ve suyu iyice kaynatın kaynayınca sütü ilave edip altını kapatın
SOĞUYAN TATLIYA SICAK ŞERBETİ DÖKÜN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul