Konu
:
Sakızlı Ve Susamlı İrmik Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Sakızlı Ve Susamlı İrmik Tatlısı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sakızlı Ve Susamlı İrmik Tatlısı
4 su bardağı süt
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı tozşeker
15 gr tereyağı
2 yumurta
1 paket vanilya
3 damla sakızı
2 çorba kaşığı beyaz susam
Sakızlı ve susamlı irmik tatlısı hazırlanışı
Sakızlı ve susamlı irmik tatlısı:
Süt, şeker ve irmiği tencereye alın
Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin
Koyulaşınca tereyağını ilave edip ocaktan alın
Soğumaya bırakın
Damla sakızını havanda ezin
Yumurtaları ayrı bir kapta çırpıp soğuk muhallebiye ekleyin
Mikserle düzgün bir karışım olana kadar çırpın
Vanilya ve damla sakızını ekleyip karıştırın
Yağlanmış fırın kabına döküp üzerine susam serpin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri altın rengini alıncaya kadar pişirin
Soğuyunca kare dilimlere kesin, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul