Yalnız Mesajı Göster

Sakızlı Ve Susamlı İrmik Tatlısı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakızlı Ve Susamlı İrmik Tatlısı



4 su bardağı süt

10 çorba kaşığı irmik

10 çorba kaşığı tozşeker

15 gr tereyağı

2 yumurta

1 paket vanilya

3 damla sakızı

2 çorba kaşığı beyaz susam

Sakızlı ve susamlı irmik tatlısı hazırlanışı
Sakızlı ve susamlı irmik tatlısı:


Süt, şeker ve irmiği tencereye alın Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin Koyulaşınca tereyağını ilave edip ocaktan alın Soğumaya bırakın Damla sakızını havanda ezin

Yumurtaları ayrı bir kapta çırpıp soğuk muhallebiye ekleyin Mikserle düzgün bir karışım olana kadar çırpın Vanilya ve damla sakızını ekleyip karıştırın Yağlanmış fırın kabına döküp üzerine susam serpin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri altın rengini alıncaya kadar pişirin Soğuyunca kare dilimlere kesin, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla