Konu
:
Gül Lokumu Tarifi..
Yalnız Mesajı Göster
Gül Lokumu Tarifi..
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gül Lokumu Tarifi..
MALZEMELER
35 gr mısır nişastası
290 gr su
55 gr glikoz
225 gr tozşeker
1 tatlı kaşığı gülsuyu
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tercihe bağlı olarak birazcık gıda boyası
Tercihe bağlı olarak fıstık
Üzeri için
Pudra şekeri ve nişasta
Yapılışı:
Su ve nişastayı sürekli karıştırarak 5 dakika boyunca kaynatın
Kaynama işlemi sürerken glikoz şurubunu ve şekeri birlikte içine ekleyin
Sürekli karıştırarak sıcaklığı 106 dereceye ulaşana kadar pişirmeye devam edin
Ocaktan alın, içine gül suyunu, limon suyunu (burada sitrik asit yerine kullanıyoruz), gıda boyasını ekleyin
Kullanıyorsanız fıstığı da bu aşamada ekleyin
Önceden hafifçe ıslattığınız tepsiye karışımı dökün ve 1 gece boyunca serin bir yerde dinlendirin
Geniş bir tabak veya tepsiye 1 ölçü pudra şekeri ve 1 ölçü nişastayı birlikte eleyin
Dinlenmiş lokumu keskin bir bıçak veya makas yardımıyla kareler halinde kesin
Her bir küpü nişasta – şeker karışımına bulayın
Hava almayacak bir kapta muhafaza edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul