Konu
:
Meyveli Paluze Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Meyveli Paluze Tarifi
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meyveli Paluze Tarifi
5 su bardağı su
1 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı nişasta (tepeleme)
4-5 kuru incir
7-8 kuru kayısı
2 kahve fincanı kuru üzüm
1 kahve fincanı ceviz (iri dövülmüş)
5-6 hurma
1 tatlı kaşığı tarçın
Kayısıları ve incirleri birkaç saat suya yatırarak yumuşamalarını sağlayalım
Sonra tavla zarı iriliğinde doğrayalım
Tencereye şekeri, suyu, nişastayı ekleyip çırpma teli ile karıştıralım
İncirleri, kayısıları, kuru üzümleri, cevizleri, küçük doğranmış hurmaları ekleyip ağır ateşte ve sürekli karıştırarak, üzeri göz göz olana dek pişirelim
Kaynama süresinden sonra ateşi iyice kısarak pelteyi, saydamlık kazanana dek 5 dk
daha karıştırıp pişirelim
Tatlıyı kâselere boşaltıp üzerine tarçm serperek buzdolabında birkaç saat soğutalım ve servis yapalım
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul