Yalnız Mesajı Göster

Misket Tatlısı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Misket Tatlısı





Malzemeler:
1 Adet Yumuta
1 Kahve Fincanı Yoğurt
1 Kahve Fincanı Eritilmiş Margarin
2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
1 Çay Kaşığı Karbonat
Alabildiği Kadar Un
Kızartmak İçin: Sıvı Yağ


HAZIRLANIŞI :
İlk olarak geniş bir kapta 1 adet yumurtayı,1 kahve fincanı yoğurdu,1 kahve fincanı eritilmiş margarini,1 çay kaşığı karbonatı ve alabildiği kadar unu iyice karıştırınKulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örterek 20 dk dinlendirin
Sıvı yağı tercihen teflon bir tavaya alın Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,kızgın sıvı yağın içine atın ve çevirerek kızartın
Delikli kepçeyle servis tabağına aldığınız tatlıların üzerine pudra şekeri serpin(isteğe göre hindistan cevizi ve tarçın serpebilirsiniz) Soğuyunca servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla