Yalnız Mesajı Göster

Mandalinalı Jöle ...

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mandalinalı Jöle ...





Mandalinalı jöle çok pratik bir tarif çalışan hanımlar bu tarifi çok sevecek

içindekiler
•9 yaprak jelatin
•1 paket vanilya
•8 çekirdeksiz mandalina
•3 portakal
•1 limon
•125 gr toz şeker
•40 ml rom
•100 gr krem şanti
Süsleme İçin :
•1 mandalina
hazırlanışı
•Jelatini soğuk suda yumuşatın
•6 mandalinanın, portakalların ve limonun suyunu sıkın Süzgeçten geçirip sos tenceresine aktarın Isıtıp içine toz şekeri katın Jelatin yapraklarını ıslak bir şekilde meyve suyuna ilave edip eritin Rom ile tatlandırın
•Geriye kalan mandalinaları bir bıçakla soyun Beyaz kısımlarını ayıklayıp küçük küçük doğrayın 4 minik sufle kalıbını soğuk suyla çalkalayıp mandalinaları bunlara paylaştırın
•Hazırladığınız taze meyve suyunu üzerlerine dökün Kalıpları 4 saat buzdolabında bekletin
•Tabakları ters çevirip jöleleri çıkartın Krem şantiyi vanilyayla çırpıp jölelerin üzerine dökün Jöleyi mandalina dilimleri ile süsleyebilirsiniz


dır

Alıntı Yaparak Cevapla