Konu
:
Mandalinalı Jöle ...
Yalnız Mesajı Göster
Mandalinalı Jöle ...
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mandalinalı Jöle ...
Mandalinalı jöle çok pratik bir tarif çalışan hanımlar bu tarifi çok sevecek
içindekiler
•9 yaprak jelatin
•1 paket vanilya
•8 çekirdeksiz mandalina
•3 portakal
•1 limon
•125 gr toz şeker
•40 ml rom
•100 gr krem şanti
Süsleme İçin :
•1 mandalina
hazırlanışı
•Jelatini soğuk suda yumuşatın
•6 mandalinanın, portakalların ve limonun suyunu sıkın
Süzgeçten geçirip sos tenceresine aktarın
Isıtıp içine toz şekeri katın
Jelatin yapraklarını ıslak bir şekilde meyve suyuna ilave edip eritin
Rom ile tatlandırın
•Geriye kalan mandalinaları bir bıçakla soyun
Beyaz kısımlarını ayıklayıp küçük küçük doğrayın
4 minik sufle kalıbını soğuk suyla çalkalayıp mandalinaları bunlara paylaştırın
•Hazırladığınız taze meyve suyunu üzerlerine dökün
Kalıpları 4 saat buzdolabında bekletin
•Tabakları ters çevirip jöleleri çıkartın
Krem şantiyi vanilyayla çırpıp jölelerin üzerine dökün
Jöleyi mandalina dilimleri ile süsleyebilirsiniz
dır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul