Konu
:
Bademli Samsa Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Samsa Tatlısı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Samsa Tatlısı
1 paket 500 gram’lık milföy
hamuru
1 su bardağı ince öğütülmüş badem
1 kahve fincanı hindistancevizi
1 adet yumurta
1 kahve fincanı tozşeker
Şerbeti için:
4 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Yarım limon
Yapılışı
MİLFÖY hamurlarını tezgahın üzerine koyun ve yumuşamasını bekleyin
Bir kabın içerisine yumurta akını, hindistancevizini, öğütülmüş bademi ve tozşekeri koyup karıştırın
Macun kıvamına getirin
Yumuşamış olan hamurların bir kenarına hazırladığınız harçtan bir tatlı kaşığı kadar eşit şekilde sürün ve hamuru bir kere katlayın
Birleştiği yere fırça ile çok az yumurta sarısı sürün ve uzunlamasına 3 parçaya kesin
Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın
Bitince hamurları iki parmak genişliğinde kesip, derin bir tepsiye dizin
Üzerine yumurta sarısı sürün
Orta ısılı fırında pişirin
Tatlınızın şerbetini önceden kaynatıp soğutun ve pişen tatlı sıcakken, soğuk şerbeti üzerine gezdirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul