Konu
:
Ayva Tatlısı 6 Kişilik
Yalnız Mesajı Göster
Ayva Tatlısı 6 Kişilik
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayva Tatlısı 6 Kişilik
AYVA TATLISI ( 6 kişilik )
Malzemeler :
3 adet ayva
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 adet limon
2,3 adet karanfil
Az miktarda loğusa şekeri
Hazırlanışı :
Ayvaları soyarak ikiye ayırıp çekirdek yatakları çıkarın
Yıkayıp tencereye koyup bir su bardağı su ile ayvalar biraz yumuşayıncaya kadar haşlayın
Hafif yumuşayan ayvaları fırına girebilen cam bir kaba oyuk kısımları üstte gelecek şekilde aralıklı dizin
Loğusa şekerini kalan bir bardak suda eritip üzerine şekeri ve yarım limon suyunu koyup 3-4 dakika şurubu kaynatın
Bu şurubu yavaş yavaş kaşıkla ayvaların üzerine döküp karanfilleride koyup orta hararetli fırında ayvalar şekeri çekip şurup jöle haline gelinceye kadar pişirin
Ayvaları fırından alıp soğutun
Soğuyan tatlıyı kaymak, krem şanti veya fıstık ile süsleyip servis yapın
--------------------------------------------------------------------------------
AYVA REÇELİ
Malzemeler :
1250 gr
ayva
1,5 kg
toz şeker
5 bardak su
2 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı :
Ayvaların kabuklarını soyduktan sonra kalın rende ile rendeleyin
Rendelenmiş ayvaları suya atılıp 5 dakika haşlayın
Haşlandıktan sonra
toz şekeri katıp karıştırarak eritin
Orta ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatın
Reçel kıvamını alınca 2 çorba kaşığı limon suyunu katın
Limonun her tarafa eşit dağılması için hafifçe karıştırıp bir taşım kaynatın
Reçel iyice soğuyunca kavanozlara boşaltıp, serin ve kuru bir yerde saklayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul