Yalnız Mesajı Göster

Bayrama Özel Ev Baklavası :)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayrama Özel Ev Baklavası :)



malzemeler:
şerbeti:
  • 5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • yarım limonun suyu
hamuru:
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100g erimiş tereyağı
  • 1 yumurta
içi:
  • 250g dövülmüş ceviz
ayrıca:
  • 1 veya 2 paket buğday(mısırda olabilir) nişastası
  • 150g eritilmiş kızgın tereyağı

hazırlanması:
1 hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın bunu 15-20 dakika dinlendirin dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üstüste koyun (en üsttekine nişasta serpmeyin) böylece 16'lı (veya 18'li) 3 grup elde edin
2 yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın (yuvarlak yoksa dikdörtgen tepsinin içine yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz) 16'lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin ikinci grubu da açıp üzerine serin kalan cevizleri de bunun üzerine serpin son grubu da açıp en üste serin
3 tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin üzerine - her yanına değecek biçimde- 150g kızgın tereyağı gezdirin 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin fırından çıkartıp baklavayı soğutun şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin 4-5 saat sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla