Yalnız Mesajı Göster

Çilekli Parseller

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Parseller



Malzemeler: Hamur icin:

10 cay bardagi un

250 gr margarin

2 yumurta sarisi

1 tutam tuz

125 corba kasigi toz seker

Kremasi icin: 25 bardak sut

1 paket vanilyali puding

5 corba kasigi toz seker

Uzeri icin:

15 kilo cilek

1 bardak file badem

Yapilisi: 1) Firini 180 derece isitin Unu, sekeri, margarini, yumurta sarilarini ve tuzu yogurun Koyu kivama gelince elinizle yogurmaya devam edin Hamuru top haline getirip aluminyum kagida sarin 1 saat buzdolabinda bekletin

2) Firin tepsisini yaglayin Hamuru acin ve yerlestirin Firinin orta kisiminda 20 dakika pisirin Sogumasi icin bekletin

3) Kremasi icin 5 corba kasigi sutu, sekeri ve puding tozunu karistirin Kalan sutu tencerede kaynatip puding malzemelerini ekleyip karistirin Hemen ocaktan alin ve iyice sogutun Kremayi tepside pismis hamurun uzerine yayin Cilekleri de kremanin uzerine dizin File badem ile susleyin

Alıntı Yaparak Cevapla