07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli Yaz Rüyası
Malzemeler
2
yumurta
1 çay bardagi toz
seker
50 g margarin
1 paket
vanilya
1,5 çay bardagi un
1 paket
kabartma tozu
Çilekli krema:
300 g çilek,
Yarim çay bardagi pudra sekeri,
1 paket Limon Aromali Jöle,
5 çay bardagi su,
1 paket krem santi,
1 su bardagi soguk süt
Beyaz krema:
1 paket krem santi,
1 su bardagi soguk süt
Yapilis Tarifi
Yumurta ve sekeri 1-2 dakika çirpin Margarin, sekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu ilave edip 1 dakika daha çirpin 26 cm çapindaki yaglanmis kelepçeli kaliba döküp önceden isitilmis 150 dereceli firinda 20-25 dakika pisirin
Soguduktan sonra kalibin kelepçesini çikartip yikayin ve tekrar takin
Çilekli krema: Ayikladiginiz çileklerden bir miktarini ortadan ikiye kesin ve pasta çerçevesi boyunca dizin Kalan çilekleri yarim çay bardagi pudra sekeri ile robotta püre haline getirin Jöleyi su ile tarifine göre hazirlayin Oda sicakligina geldiginde buzdolabina koyun ve 20 dakika bekletin
Krem santiyi 1 su bardagi süt ile 2-3 dakika çirpin Üzerine çilekli pürenin tamamini ve jölenin yarisini ilave edip iyice karistirin
Beyaz krema: Krem santiyi 1 su bardagi süt ile 2-3 dakika çirpin Kalan jöleyi ilave edin ve iyice karistirin
Pasta zemininin üzerine önce beyaz kremayi dökün, üzerine çilekli kremayi dökün ve düzgünce yayin Bir çatal yardimi ile alttan üste dogru spiraller çizerek yüzeye yer yer beyaz kremadan çikartin Dolapta 3-4 saat dinlendirin ve dilimleyerek servis yapin
|
|
|